Sunday, 6 March 2016

Chocolate ice cream - the smoooooth one



50
g
cocoa
какао

5
g
carob powder
Рожковая мука

20
g
ice cream stabiliser
Стабилизатор для мороженого

500
ml
milk
молоко

150
ml
double cream
сливки

15
g
liquid glucose
Жидкая глюкоза

5

egg yolks
желтки

150
g
sugar
сахар

Mix the blues in a jug, add about 100ml of the  milk and  stir to a paste
Смешать синие ингредиенты в чаше, добавить 100 гр молока и растереть в пасту
Heat the yellows, pour over beaten eggs then back on the heat until your nerves have had enough
Нагреть желтые ингредиенты, вылить на взьитые желтки и вернуть на огонь, нагревать. Пока не сдадут нервы
Put pan in sink of cold water, mix in sugar then the blues
Положить миску в раковину с холодной водой, вмешать сахар и синие ингредиенты
Cool in the fridge for several hours
Охладить в холодильнике на несколько часов
Churn
Поместить в мороженицу и сделать мороженое
Amazingly smooth, dunno if it was the carob powder or stabiliser. Never used either before and this particular stabiliser is for sorbets but I always forget it’s in the cupboard
Получилось очень нежное мороженое, не знаю из за стабилизатора или рожковой муки. Никогда ими не пользовался, это стабилизатор для сорбетов, ноя всегда забывал его в шкафу.

I used this stabiliser and this carob powder.


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.